Translate

söndag 24 februari 2013

Många men små.

På dom två senaste passen har dom mindre gäddorna vart överrepresenterade.  Det har var många fäll men inga stora fiskar. 
I fredags så sprack isen med ett dån och lämnade en mellan 5 - 10 cm glipa med vatten. Micke gick ut efter sprickan och trampade igenom då ett flak på ca 30 * 50 cm lossnade. Man är inte ens säker på 25 cm is.



söndag 17 februari 2013

Drömhugget som .........

Idag körde vi ett pass på ett ställe vi tänkte på ett tag nu. Dagen började bra då första hugget kom när jag bara fått ut 3 spön. Sen blev det 4 snabba fäll innan en riktigt trög period satte in. Det hände inget mellan 9 och 13. Men sen började det hugga. Jag fick ytterligare några fäll och även Micke som var med fick lite fisk. När Micke sen sprang på ett fäll och mothugget var helt stumt,  det var som ett bottennapp fisken flyttade sig inte en cm, så tänkte vi att nu är drömgäddan i hamn. MEN efter bara någon sekunds fight så släpper fisken och Micke står helt tom med spöt i handen. Micke sa att han aldrig känt en så tung fisk som denna,  han har ändå flera på 9 kg landade. Tyvärr så högg den inte igen och ännu en drömgädda gick förlorad. Direkt efter fick Micke en 5+ som släppte i hålet.  Men när dagen var slut så kunde vi ändå vara nöjda med ett hyfsat pass.

onsdag 6 februari 2013

2 svaga pass

Jag har vart ute på 2 pass sen senast men det har bara blivit smågäddor. I söndags va jag med om något läskigt,  isen expanderande så mycket att den delade sig mitt på sjön och ena halvan la sig på den andra, typ som ett jordskalv känndes det. Det var en redig smäll och isen flyttade sig så jag  tappade balansen. En annan anmärkningsvärd händelse bar en 4 kgs lake som knött sig in i mörtstugan,  tyvärr jade jag inte mobilen med mig så det blev ingen bild på det.